Recent Comments

By Linda Hirvonen 7 years ago
    Home  /  WRC  /  Finland  /  Rally Argentina 2017 – Final – Latvala viides Argentiinassa: Ajettavuudessa vielä kehitettävää

Ilman kilpailun alkumatkan rengasrikkoa sekä moottorin lievää ylikuumenemisongelmaa Toyotan Jari-Matti Latvala olisi taistellut paikasta kärkikolmikossa Argentiinan rallissa. Nyt hän oli viides minuutin ja 48 sekuntia voittoon ajaneesta Thierry Neuvillestä.

– Otettiin soraralleissa askel eteenpäin Meksikon ralliin verrattuna. Portugalin testeistä haetaan nyt sitä seuraavaa kehitysaskelta sorakisoissa, Latvala sanoo.

Kilpailun aikana Latvala veisteli, että Toyota on kuin tankki. Sillä hän viittasi auton erinomaiseen kestävyyteen Argentiinan rallin tapaisilla, autoa koettelevilla, rouheilla teillä. Toyotan ajettavuudessa sen sijaan on haasteita.

– Se ei mene riittävän nöyrästi hitaissa mutkissa. Se pitää saada kääntymään paremmin. Nyt se näkyi ehkä kaikkein parhaiten kilpailun Powerstagella El Condorilla, jossa on paljon tuollaisia mutkia, Latvala sanoi.

Kuumassa säässä ja hitaissa paikoissa Yariksen moottori alkoi ajoittain ylikuumeta. Tuolloin moottorinohjausjärjestelmä pudottaa lämpöä ja tehoja suojatakseen konetta. Se luonnollisesti sotki jonkin verran ajoa.

– Ei kuitenkaan voi sanoa, että sen takia ei oltu mukana voittotaistelussa, Latvala muistuttaa.

Pisteitä tasaiseen tahtiin

Latvala otti Argentiinan rallin viidennen sijan pisteiden lisäksi yhden pisteen Powerstagen viidennestä sijasta. Vuoden viiden ensimmäisen kilpailun jälkeen Latvala on MM-sarjassa toisena 86 pisteellä, kun sarjaa johtavalla Sebastien Ogierilla on koossa 102 pistettä.

– Tärkeintä on kerätä pisteitä tasaista tahtia niin kuin on tehty Monte Carlo -rallista alkaen. Sillä pysytään mestaruustaistelussa mukana, Latvala tuumi.

– En muista, että olisin koskaan urani aikana ollut viiden kilpailun jälkeen MM-sarjassa näin lähellä kärkeä.

Argentiinan rallin voitti Thierry Neuville. Hän nousi viimeisellä erikoiskokeella 0,7 sekunnilla oli Elfyn Evansin, joka johti rallia liki alusta pitäen. Ott Tänak oli kolmas puoli minuuttia kärjestä ja Sebastien Ogier neljäs.

Evansin tavoitteli uransa ensimmäistä MM-rallin voittoa. Neuvillelle voitto oli kauden toinen.