Recent Comments

Rallye Deutschland – Latvala nappasi kaksi pistettä Powerstagelta

By jmlatvala.com 8 years ago
    Home  /  WRC  /  Germany  /  Rallye Deutschland – Latvala nappasi kaksi pistettä Powerstagelta

Jari-MattiLatvala teki minkä pystyi Saksan MM-rallissa ensimmäisen kilpailupäivän vaihdelaatikkovian tuoman keskeytyksen jälkeen. Hyvä ajo toi Latvalalle Powerstagelta kaksi pistettä. Hän toi VW:lle myös tuiki tärkeitä valmistajien MM-sarjan pisteitä.
    – Keskeytys oli tietysti pettymys MM-sarjaa ajatellen varsinkin, kun Kiinan MM-ralli peruttiin. Rengasvalinnat ja vaihtelevat olosuhteet tekivät kilpailusta haastavan. Viimeisen päivän tavoite oli ottaa pisteitä Powerstagelta ja se onnistui, Latvala kertasi kilpailua.
    Kun Powerstagena ajettu 14,84 kilometrin mittainen Sauertal porhallettiin sunnuntaina ensimmäisen kerran, Latvala oli kuudes 5,4 sekuntia Thierry Neuvillen pohjista.
    – Se meni hyvin, mutta jäi sellainen tunne, että pystyn parantamaan, Latvala sanoi.
    Toisella ajokerralla Latvala puristi eron erikoiskokeen toistamiseen voittaneeseen Neuvilleen 2,5 sekuntiin ja oli toinen.
    – Kaikki oli pelissä ja hyvin se meni. Siellä olisi ollut todella helppo tehdä virhe, Latvala sanoi.
    Samaa voi sanoa koko Saksan MM-rallista. Asvalttiteiden pinta vaihteli märän ja kostean välillä, ja mutkien leikkaaminen toi paikoin rajusti mutaa tielle.

Capiton VW-ura päättyi voitolla

Rallin päätösetappi lyhyeni kolmeen erikoiskokeeseen, kun päivän avanneen Dhrontalin pikataipaleen toinen ajokerta peruttiin. Erikoiskokeelle oli pakkautunut liikaa katsojia.
    Kisan voitti Sebastien Ogier 20,3 sekunnilla ennen Dani Sordoa. Ogierille voitto oli ensimmäinen sitten Ruotsin rallin ja vei hänet tukevaan, 59 pisteen MM-johtoon ennen Andreas Mikkelseniä. Latvala on MM-sarjassa viides.
    MM-sarja jatkuu syyskuun lopulla Korsikan rallissa. Vuosi sitten Latvalasta tuli Markku Alénin jälkeen toinen suomalainen, joka on voittanut Korsikan MM-rallin.
    – Korsika on aina haastava kisa, mutta sinne on viime vuoden jäljiltä hyvä mennä, Latvala sanoi.
    Latvalan ajatuksissa olivat Saksan rallin päätteeksi olivat myös lauantaina rajusti ulosajanut Stéphane Lefebvre ja hänen kartturinsa Gabin Moreau.
    – Toivon mukaan he kuntoutuvat nopeasti, Latvala sanoi.
    Saksan MM-ralli oli VW:n tallipäällikkö Jost Capitolle viimeinen työtehtävä ennen siirtymistä McLarenin F1-talliin, ja se päättyi komeasti voittoon.